dissabte, 26 de juny del 2010

Vídeo Día del Árbol

Dia del Arbol - ArtCorps 2010 from 3004 Studios on Vimeo.


Aquest és un vídeo que ha fet Galen Brown, company de ArtCorps i d'aventures que ens va acompanyar el Día de l'Arbre per a documentar les activitats.

El Día de l'Arbre va ser el 28, 29, del mes de Maig passat, i el vam celebrar a San Marcos amb molt d'entusiasme!

seguint el link trobareu més vídeos de Galen Brown sobre l'art per al canvi social, i altres experiències centreamericanes http://vimeo.com/three004studios

dimarts, 15 de juny del 2010

El Tigrillo



Por la noche
y cuidando de no hacer un ruido
caminando por el bosque tupido
va el tigrillo!

De ojos grandes
de noche ve todo lo que pasa
por la mañana vuelve a su casa
el tigrillo!

De fondo amarillento
manchas color café
caminando en silencio
casi no se le ve.

Salta y corre
una carrera nadie le gana
tigre de los arboles le llaman
al tigrillo!

Y parece flecha que atraviesa los arbustos
en la oscuridad se siente a gusto
el tigrillo!

De fondo amarillento
manchas color cafe
caminando en silencio
casi no se le ve. (bis)

(canción de Guillermo Anderson)

Últimes notícies!

Guillermo Anderson actuó en la comunidad rural de San Marcos, La Masica, para celebrar el Día del Árbol.

Un año más en la aldea de San Marcos, a la orilla del rio Cuero, se celebra el Día del Árbol. Un gran día para no olvidar la importancia de la conservación de nuestros bosques.
Este año la fiesta duró dos días, el viernes 28 de Mayo todas las escuelas de la cuenca, El Recreo, Santa Fe, San Marcos, Quebrada Galana, El Pital, Las Flores, se reunieron en una caminata luciendo murales y pancartas con mensajes ecologistas.
Después hubo un programa de poesia, cantos, danzas y un concurso de dibujo bajo el tema “Protejemos el Medio Ambiente”, donde los niños fueron los protagonistas.
El Sábado 29, invitado por la empresa social Bosques Pico Bonito y por la comunidad de San Marcos, Guillermo Anderson se unió para celebrar el Día del Árbol con los niños de la aldea.
Guillermo cantó e hizo cantar y aplaudir a todo el público lanzando mensajes comprometidos con el medioambiente, en un concierto especial para los más pequeños, lleno de historias donde todos nos hicimos amigos de los animalitos del bosque.


fotos de Galen Brown

dimecres, 2 de juny del 2010

Cayos Cochinos



Un paradís al mig de l'oceà! I un altre paradís a dins l'oceà, però dels peixos de mil colors i del corall no vam poder fer fotos.

ArtCorps


Ja va sent hora de presentar la ONG amb la que hem arribat fins aquí. ArtCorps són de Boston i el seu lema és "ART FOR SOCIAL ACTION". La seva presència sobre el terreny sóm nosaltres, els artistes voluntaris, que treballem conjuntament amb una ONG Hondurenya, en el nostre cas amb l'empresa social Bosques Pico Bonito.

A la web podeu trobar els nostres perfils i llegir els nostres comentaris al seu blog:
- Binoculares en lugar de tirachinas?
- Queriendo tu bosque, protejes tu bosque
- El ritmo Catracho

Estan reclutant artistes per a l'any vinent!!

Proyecto Guama en San Marcos



Proyecto Guama s'està duent a terme a San Marcos, la comunitat on vivim. El Faustino Reyes treballa aquí sobre el terreny experimentant i investigant tècniques sostenibles d'agricultura que convisquin amb el bosc i la seva biodiversitat. Normalment per aconseguir terres granjers i agricultors el que fan es cremar el bosc per poder sembrar o per pastura. Proyecto Guama vol que l'agricultura convisqui i a més a més es beneficii dels arbres com la guama (inga), que enriqueix el sòl de nutrients, evita les males herbes, fa ombra o sol segons l'època, les arrels aguanten la terra...
Amb el Faustino estem colaborant amb el grup de joves, i gràcies a ell hem après moltes coses: que hi ha una alternativa per a una agricultura sostenible i respectuosa amb el medi.