dilluns, 15 de març del 2010

Instruccions per a encendre un bon foc a la cuina:



- Recollir llenya, que sigui molt seca ( no és evident, si ha plogut els dies abans)
- Buscar tronquets fulletes o fibres de coco ben seques
- Aconseguir una mica de gas (líquid), si ets un principiant t'ajudarà. Es troba a les pulperies a 10 lempiras.
- Aconseguir paper ( no és fàcil en un poble on no arriba premsa)
- Aconseguir llumins
- Carregar-se de paciència

Primer de tot tenir al llar ben neta, netejar la cendra de focs anteriors.
Posar els petits branquillons secs i les fibres de coco seques al centre del fogó, i ruixar-ho amb una mica de gas (ser entenimentat per no causar cap desgràcia). Llençar un llumí amb molt de compte de no cremarte les pestanyes i de seguida afegir la llenya tant seca que has trobat. És important colocar adequadament els troncs per a no ofegar el foc, i això requereix molta pràctica, per tant no us puc explicar quin és el truco.
No treure la vista de les flames, ni remenarles gaire, i anar afegint troncs a cada estona per mantenir una temperatura alta i constant. Sempre sense ofegar el foc ni dispersar les brases.
Algú haurà de remenar la paella de tant en tant per a que no se't cremi l'àpetitós àpat que estás cuinant.
No perdre mai la paciència si és que vols menjar alguna cosa.


Abans de seure a taula, una bona dutxa per trure't la pudor de fum i de gas i les restes de cendra de les pestanyes és una bona idea si vols assaborir el menú més enllà del carbó.


El cap de setmana següent ot ser una bona idea seguir suplicant que et comprin una estufa de gas butà per petita que sigui, per tal de tenir temps lliure per fer alguna altra cosa que no sigui cuinar i encendre foc al llarg dels teus dies al poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada